Hemester – så skapar du semesterkänsla hemma i sommar

January 1, 1970 • 5 min read

I sommar kommer de flesta av oss att stanna hemma i stan under semestern – vi kommer ha hemester! Ordet hemester kommer ursprungligen från det amerikanska uttrycket “staycation” och är en kombination av orden semester och hemma. Undrar du hur man bäst skapar semesterkänsla hemma? Här kommer våra bästa tips för en hemester i Stockholm!

1. Lyxa till det med en hotellnatt

Det är många hotell i Stockholm som gapar tomma just nu. Varför inte passa på att stötta våra lokala hotell, samtidigt som du får lyxa till det med en vistelse på hotell? Många hotell i Stockholm har dessutom generösa erbjudanden nu, och du får alltsomoftast avboka upp till en dag innan. I vår vackra huvudstad finns hotell för alla plånböcker och smaker, du hittar en liten hotellguide här (länka “hotellguide här” till –> https://ourwaytours.com/sv/our-blog/vart-i-stockholm-ska-man-bo/)!

Är semester synonymt med hotellfrukost för dig? Du vet väl att många hotell erbjuder hotellfrukost även om du inte bor på hotellet, för en liten peng? Passa på att göra en morgon extra härlig, nu när du har tid på hemestern!

2. Åk på utflykt 1-2 timmar från Stockholm

Hemestern är den perfekta tidpunkten för att göra alla de där utflykterna du alltid tänkt att du vill göra! Man behöver inte resa långt från Stockholm för att se något annat – oavsett om du vill cykla, köra bil eller ta båten. Några tips från oss är att besöka Sveriges äldsta stad – Sigtuna, spana in var kungafamiljen vuxit upp på Drottningholms slott och att ta en båtutflykt till skärgårdens huvudstad Vaxholm (länka “Vaxholm” till –> https://ourwaytours.com/sv/our-blog/vaxholm-sv-2018/). Vill du komma nära naturen? Ta dig till frodiga Hellasgården i Nacka, vandra i Tyresta Nationalpark i Tyresö eller träffa gulliga djur på 4H-gårdarna runt om i Stockholm, till exempel i Huvudsta.

3. Skapa utlandsvibbar i ditt eget hem

Även om vi just nu inte ska resa utomlands finns det inget som stoppar dig från att skapa lite utlandsvibbar hemma! Kanske blir det den här sommaren som du pyntar balkongen med rosa blommor som påminner om mysiga gränder i Grekland, eller köper hem små apelsinträd som ger en känsla av spanska kullerstenstorg? Lägg till doften av solskyddskräm, sätt på lite musik med toner från Medelhavet, blanda en kanna sangria… Plötsligt är det enkelt att glömma bort att du sitter hemma i Stockholm! Har du ingen balkong att njuta av? Laga något utlandsinspirerat, som friterade grönsaker med tzatziki eller en paella med skaldjur. Ett annat tips är att öppna upp ett fönster på vid gavel och ha en liten picknick på golvet – det kan verkligen ge en känsla av att vara utomhus, även fast man inte har en uteplats!

4. Gå loss på museum

När Stockholms gator kommer vara lite tommare än vanligt i sommar är det ett ypperligt tillfälle att besöka något av stadens många museum. Från Kungliga Slottet, Moderna Museet och Fotografiska till Skansen, Spritmuseum och ABBA-museet – det kryllar av museum på olika teman!

5. Lär känna Stockholm – på riktigt!

Hur mycket vet du egentligen om vår egna huvudstad? Lär känna Stockholms stundtals brokiga, roliga och snuskiga historia på en stadsvandring i sommar – en perfekt aktivitet på hemestern! Vi kör på som vanligt under sommaren, men i mindre grupper än vanligt. Naturligtvis följer vi rekommendationerna från FHM. Finns det någon stadsdel du känner dig extra nyfiken på, som Östermalm (länka Östermalm till https://ourwaytours.com/sv/vara-turer/tur/lort-till-lyx/), Djurgården (https://ourwaytours.com/sv/vara-turer/tur/ljuvliga-djurgarden/) eller Långholmen (https://ourwaytours.com/sv/vara-turer/tur/legenden-om-langholmen/)?

Vill du bara skratta lite eller lära dig något nytt kan du spana in Puss & Snusk (länka namnet till https://ourwaytours.com/sv/vara-turer/tur/puss-och-snusk/), Från Skitbärarkärring till Pissoarpoet (https://ourwaytours.com/sv/vara-turer/tur/fran-skitbararkarring-till-pissoarpoet/) eller Sup & Samlevnad (https://ourwaytours.com/sv/vara-turer/tur/sup-samlevnad/)! Varför inte göra det till en heldag med stadsvandring, fika och efterföljande middag på stan? Här kan du se alla våra stadsvandringar i Stockholm (länka “stadsvandringar i Stockholm” till https://ourwaytours.com/sv/vara-turer/plats/stockholm/kategori/stadsvandringar/)!
Title tag:
Hemester – skapa semesterkänslan hemma i Stockholm | OURWAY Tours
Metadescription:
Vi är många som kommer ha hemester i Stockholm i sommar. Undrar du hur man bäst skapar semesterkänsla hemma? Läs våra bästa tips för en hemester i Stockholm!